Oglaševanje

Lastnik restavracije razkril, česa nikoli ne bi smeli naročiti

author
T. Lo.
22. avg 2025. 11:26
restavracija
Fotografija je simbolična. | PROFIMEDIA

Kako si ob obisku restavracije prihraniti črvičenje v želodcu in druge zdravstvene nevšečnosti? Lastnik restavracije je delil nekaj namigov.

Oglaševanje

Julia Besz je v videoposnetku na TikToku razkrila, česa po besedah njenega prijatelja, lastnika restavracije, nikakor ne bi smeli naročiti ali zaužiti, če si želite prihraniti prebavne težave, poroča New York Post.

Ne glede na to, ali gre za restavracijo s hitro prehrano ali prefinjen bistro, je prvi opozorilni znak to, da njihove "posebne ponudbe" niso povezane z letnim časom ali sezonskimi sestavinami.

Oglaševanje

"Zveni nedolžno, vendar to v gostinstvu pogosto pomeni, da gre za hrano, ki se ji izteka rok trajanja in jo morajo porabiti. Omaka prikrije starost jedi, dekoracija te zamoti — in ko si že pojedel, si pravzaprav plačal visoko ceno za včerajšnje ostanke," je zapisala.

Nadalje je že samo po sebi tvegano naročiti ribo v restavraciji, ki ni blizu morja, a gostinec še posebej odsvetuje školjke.

"Če nimajo vsakodnevnih dobav in brezhibnega shranjevanja, igraš igro na srečo s svojim želodcem ... Napačno ravnanje lahko razkošno morsko ploščo spremeni v tempirano bombo zastrupitve s hrano," piše v opisu videa.

Oglaševanje

Naslednje opozorilo velja za vse ljubitelje samopostrežnih obrokov. Piščančje jedi v bifejih ali "all you can eat" restavracijah naj bi bile po besedah lastnika restavracije idealno gojišče za bakterije, če temperatura hrane ni natančno nadzorovana – in v obratih z veliko gosti pogosto ni. "Videl ne boš ničesar nenavadnega, ampak boš to čutil čez približno 12 ur," je dejal lastnik restavracije.

Previdnost velja tudi pri pijačah. "Če se stroj za led ne čisti redno – kar v obljudenih lokalih pogosto ni prioriteta –, potem v bistvu srkaš ohlajeno petrijevko z bakterijami," je bil še nazoren prijatelj tiktokerke.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih